villány török mészkő

Villányi térfelújítás porfír kockakővel

„Villány, a bor városa!” – tartja a szlogen, de mit szépítettünk Mi rajta?!

Idei évben fejeztük be villányi projektünket. Villány városában folyamatos felújításokkal szépítik a látképet, hogy az ide látogatók még jobb hangulatban tölthessék el szabadidejüket. Ennek eredményeképpen jutottunk el az Eislingen tér burkolásáig. A porfír kockakővel burkolt tér igazi mediterrán, Villányhoz méltó megjelentést nyújt.

roppantott porfír kockakő
roppantott porfír kockakő

Milyen anyagokat használtunk?

A tér burkolásához olaszországi roppantott porfír kockakő lett felhasználva, melyet betonra, majd zúzalék ágyazatba fektettünk, a fugázó pedig homok lett. A porfír burkolat rendkívül időtálló, köszönhetően üvegkristályos szerkezetének, így garantáltan sokáig ki fogja szolgálni a helyieket.

A kockaköveket török mészkővel szegélyezett raszterekbe helyeztünk el, mely megtöri az egységes roppantott porfír kockakő burkolatot. A raszterek szegélyei mellett a közösségi területen is használtunk 1 m2 nagyságú területeken 5 cm vastagságú török mészkő lapokat, valamint a növénykazetták szegélye is mészkő lett. A zöldfelületek igazán természetközelivé teszik a teret, tavaszi virágzás idején gyönyörű színekben fog pompázni. A tér közepén található még egy Zsolnay ivókút is

roppantott porfír kockakő
roppantott porfír kockakő

A burkolat mellett kiemelkedik a tér közepén található szökőkút, aminek a közepén szintén fagyálló mészkőburkolat lett elhelyezve, a szökőkút körül viszont nem porfír kockát, hanem roppantott porfír lapokat burkoltunk.

A szökőkút mellett a tér egyik végén játszótéri eszközök is el lettek helyezve, valamint ülőpadok és fém szeméttárolók is megtalálhatóak a téren, bízva a hosszú távú, tiszta használatban.

A parklóban elektromos autó töltésre is lehetősége van az ideérkezőknek, valamint mozgássérült parkoló is van a helyszínen, és a tér is megközelíthető a parkolóból, melynek az akadálymentesítését roppantott porfírral oldottuk meg.

villány török mészkő
villány török mészkő

Tekintse meg a területről készült videónkat!
Látogasson el Ön is Villányba, a bor városába.