Travertin mészkő

Travertin mészkő termékeink különleges és fontos szerepet foglalnak el cégünk profiljában. Szépsége és formavilága teljesen egyedi és laponként változó, megjelenése olykor minket is ámulatba ejt. A török mészköveink édesvízi kőzetek, ezért anyaga nem tömör, hanem lyukacsos. Szerkezete hasonló a cseppkőhöz és számos árnyalata van. A legnépszerűbb árnyalat a világos bézs (light), de ezen kívül megtalálható a sárga (yellow), barna (noce, walnut), vörös (red), és az ezüst (silver) anyagok is.

Gyakori kérdés a travertin mészkő termékekkel kapcsolatban, hogy bírja-e az anyag a téli fagyokat, mennyire strapabíró. Erre többnyire kettő választ adunk. Egyrészt évtizedes munkánk alatt, megtapasztaltuk, hogy mit bírnak ezek az anyagok, több ezer alkalommal használtuk már a termékeket, és nem okozott problémát semelyik esetben. Másrészt a termékeinket bevizsgáltattuk Magyarországon, akkreditált laborban, mely vizsgálatok kimutatják, hogy termékeink milyen adatokkal bírnak. Ezen adatok alapján azonban megfelelnek a szabványok által előírt értékeknek. Válaszunk tehát, hogy nyugodt szívvel, hosszú távra tervezve használhatják vásárlóink travertin termékeinket.

Miket gyártunk a travertin mészkövekből?

Népszerű termékeink a lapburkolatok, melyeket 60*30*1,2 cm-es méretben tömített, tömítetlen illetve matt csiszolt és polírozott felülettel tartunk raktáron három színben (light, silver, noce). Ezeket használhatjuk kültéren terasz-, kerítés- és beltéren is falburkolatként, valamint padlóburkolatként.

Termékeink nem csak erre alkalmasak, hanem egyedi megrendeléseket is számos alkalommal gyártunk belőlük. Családiházak és társasházak esetében kedveltek az ablakpárkányok, kerítés fedlapok, medence burkolatok és lépcső burkolatok. A lapok mérete, vastagsága és felülete változó, amit a Vevőink igényei szerint teljesen egyedire tudunk gyártani.

Travertin termékeinket számos alkalommal használtuk már műemlékek, térfelújítások, várak és közbeszerzések építésekor, kivitelezésekor. A nagyméretű, vastag és nagy teherbírású lapok mellett faragott, illetve speciális formájú termékeket is gyártunk. Az elmúlt években több tonnás elemeket gyártottunk a diósgyőri várhoz, valamint speciális formájú ablak és ajtókereteket is gyártottunk, melyek kiválóan tükrözik milyen monumentális, gyönyörű termékeket lehet gyártani természetes anyagokból.

Milyen felülettel lehet a travertin mészkövet gyártani?

A travertineket, mivel szerkezetük alap esetben lyukacsos szét kell választanunk tömített és tömítetlen verziókra. A tömítőanyag a legtöbb esetben egy cement alapú anyag, de speciális esetekben műgyantás anyaggal is tömítünk, ez viszont nem fagyálló, így ezt kültéren nem használjuk. Viszont, hogy tömített vagy tömítetlen travertin válasszunk-e az egyéni kérdés, leginkább aszerint döntsünk mi illik az adott kivitelezéshez, mi tetszik nekünk jobban.

A travertin mészkő felületeket szétbonthatjuk csúszásmentes és nem csúszásmentes felületekre.

Csúszásmentes felület:

  • Homokfúvott
  • Stokkolt
  • Kefélt

Ezeket nem lehet tömíteni, minden esetben tömítetlenek.

Nem csúszásmentes felület:

  • Mattcsiszolt
  • Selyemfényű
  • Polírozott

Ezek lehetnek tömítettek, vagy tömítetlenek is.

Miket tartunk travertin mészköveinkből készleten?

Készleteinket folyamatosan frissítjük és új termékekkel is bővítjük. A már említett 60*30-as lapburkolatok mellett 10 cm széles, változó hosszúságú, matt és roppantott felületű falburkolatokat is tartunk raktárunkban, light, noce és silver színekben. Raktárunkban minden esetben több ezer négyzetméternyi anyagot tartunk, hogy ki tudjuk szolgálni minden Vevőnk igényét.

Azonban ha ügyfeleinknek egyedi termékre van szüksége, megbeszélés, ellenőrzés után legyártjuk a termékeket, melynek gyártási és szállítási ideje körülbelül 8-12 hét, mennyiségtől és bonyolultságtól függően.

Egyedi termékeink

Az eddig felsorolt termékeken kívül saját fejlesztésű és gyártott mészkő termékeink is vannak. Elsőként a kültéri mészkőbútorainkat hoztuk létre.

Főbb tulajdonságai:

  • 1. Időtálló – Egy kőből készült bútor garantál­tan évtizedekre előre biztosítja számunkra a kerti kényelmet.
  • 2. Strapabíró – Nem probléma számára az eső, az UV és a téli fagyok, extrém időjárási körül­mények között sem kell aggódnunk bútoraink miatt, hiszen a szél sem tudja felkapni őket.
  • 3. Elegáns – Bútoraink modern, letisztult forma­világúak, különlegességük, hogy a kemény kő a puha és esztétikus párnákkal igazán kényelmessé tehető.

Idei új termékeink a beltéri mészkő asztalink, melyek megjelenése szintén rendkívül exkluzív.