Vágott porfír

Az olaszországi porfír egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Üvegkristályos szerkezetének és vulkanikus kialakulásának köszönhetően a porfír keményebb, mint a legtöbb gránit. A porfír leveles kőzet, a szabálytalan alakú alapanyagot gyártjuk mi magunk is késztermékké. Ugyanakkor tömb formájában is bányászható korlátozott mennyiségben. Különleges jellegzetessége továbbá, hogy kizárólag Olaszország északi részén bányászható ez a kőzet, sehol másol nem fordul elő.

A kőzet piros és szürke színben is kitermelhető, de csak kisebb mennyiségben, mert a színek különválasztása ritka lehetőség, csupán néhány bánya képes erre. A mix színösszetétel teszi igazán egyedivé és összetéveszthetetlenné a porfírt. Megtalálható benne a piros, szürke, barna, rozsda, zöld árnyalat.

Vastagsága változó, köszönhető leveles szerkezetének. Tömbből ugyan gyártható fix vastagságú termék, de ennek ára többszöröse a változó vastagságú változatának.

Felületmegmunkálás nem szükséges a porfír esetében, hiszen hasított felülete csúszásmentes.

Vágott változata a porfírok közül a legmagasabb árú termék, de ára nagyban függ a vastagságtól és a lapok méretétől.

A porfír kiváló választás többek között terek burkolására, mert rendkívül strapabíró, csúszásmentes és mutatós. Cégünk kivitelezéssel is foglalkozik és nagyon sok esetben dolgoztunk már porfírral különböző terek burkolásánál. Például a kisbattyáni templom előtti tér burkolását, felújítását is ezzel az anyaggal végeztük. A burkolásnál különleges, műgyantás fugázási technikát alkalmaztunk, melynek során műgyantát csorgatunk a zúzalékra. Ez a technika nem csak a kinézete miatt különleges, hanem sokkal stabilabban tart és egyáltalán nem koszol.

Felhasználási terület

– Térburkolat

Felületmegmunkálás

– Hasított
– Lángolt

Projekt, ahol alkalmaztuk

Szováta, Hotel

Kivitelezés éve: 2018

Pécs, Jókai tér

Kivitelezés éve: 2016

Zselickislak, Idősek otthona

Kivitelezés éve: 2012

További termékeink

Vágott porfír

G684

Szabálytalan porfír

Pala 014 S

Pala 015 S

Pala 1308 J-S