Roppantott porfír kocka

Az olaszországi roppantott porfír egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Üvegkristályos szerkezetének és vulkanikus kialakulásának köszönhetően a porfír keményebb, mint a legtöbb gránit. A porfír leveles kőzet, a szabálytalan alakú alapanyagot gyártjuk mi magunk is késztermékké. Ugyanakkor tömb formájában is bányászható korlátozott mennyiségben. Különleges jellegzetessége továbbá, hogy kizárólag Olaszország északi részén bányászható ez a kőzet, sehol másol nem fordul elő.

A roppantott porfír piros és szürke színben is kitermelhető, de csak kisebb mennyiségben, mert a színek különválasztása ritka lehetőség, csupán néhány bánya képes erre. A mix színösszetétel teszi igazán egyedivé és összetéveszthetetlenné a porfírt. Megtalálható benne a piros, szürke, barna, rozsda, zöld árnyalat.

Vastagsága változó, köszönhető leveles szerkezetének. Tömbből ugyan gyártható fix vastagságú termék, de ennek ára többszöröse a változó vastagságú változatának.

Felület megmunkálás nem szükséges a porfír esetében, hiszen hasított felülete csúszásmentes.

A roppantott kockakő és a roppantott téglánylapok a rusztikusabb, mediterrán stílust képviselik.

A porfír kiváló választás többek között terek burkolására, mert rendkívül strapabíró, csúszásmentes és mutatós. Cégünk kivitelezéssel is foglalkozik és nagyon sok esetben dolgoztunk már porfírral különböző terek burkolásánál. Például a kisbattyáni templom előtti tér burkolását, felújítását is ezzel az anyaggal végeztük. A burkolásnál különleges, műgyantás fugázási technikát alkalmaztunk, melynek során műgyantát csorgatunk a zúzalékra. Ez a technika nem csak a kinézete miatt különleges, hanem sokkal stabilabban tart és egyáltalán nem koszol.

 

 

roppantott porfír kockakő

Felhasználási terület

– Térburkolat

Felületmegmunkálás

– Hasított
– Lángolt

Projekt, ahol alkalmaztuk

Kaposvár, Családi ház

Kivitelezés éve: 2019

További termékeink

Pala 1308 D-S

Kanfanar Antikolt

Pala 1120 E

G684

Pala 1308 F-S

ATACAMA DARK BROWN